HFC’15 D2 – Mamio D1

 In Nieuwsoverzichten, Teamnieuws

9:00 uur verzamelen bij Mamio, 10:00 uur aanvang wedstrijd te Hoogkerk. Tot zover geen bijzonderheden in de mail van trainer Faisel Saro. Maar de laatste zin triggered wel enigszins: “HFC’15 D2, de enige ploeg waarvan we niet gewonnen hebben de eerste seizoenshelft, we zijn gewaarschuwd!. Daarmee was de toon gezet. Verder had de technische staf voor het eerst naar de jongens genoemd dat ze kampioen konden worden als deze pot gewonnen zou worden. Daarmee was de toon wel gezet!

Nog even snel telefonisch contact met het “thuisfront” want de jongens van de E1 speelde ook om 10:00 uur tegen VEV. Om 10:04 was de wedstrijd nog niet begonnen. Nee “ze moeten ons uit ons hokkie halen” aldus de trainer, psychologie van de strijd ha!

Gespannen koppies lopen het veld op. En ook menig ouder erkent nerveus te zijn. Mamio begint enigszins schuchter en HFC komt in het spel op het eigen veld. Mamio moest even de draai vinden op het echte gras. Onze spits had pijn maar kon wel starten… of toch niet…? Ai het ging niet toch maar naar de kant. Nu heb ik nog steeds geen verstand van voetbal maar we konden langs de kant wel zien dat Mamio veel beter was. Toch kwamen ze maar niet tot scoren. En eerlijk is eerlijk ze maakten het zichzelf weer moeilijk. We leefden mee met Faisel en Walter, dat moet toch frustrerend zijn om te zien dat de zo zorgvuldig en indringend gegeven  aanwijzingen tijdens de trainingen weer niet werden opgevold. Maar als er dan momenten waren dat dat wel gebeurde en er simpel en sober gespeeld werd was Mamio direct gevaarlijk. Toch moest er iets gebeuren, de aanvoerder kwam na enige minuten rust voor de gekwetsuurde lichaamsdelen weer terug in de spits positie. De jongens hadden inmiddels hun draai gevonden op het gras en de spits werd gevonden 0-1! Een tegenvaller voor de thuisclub die er tot dan toe nog in geloofde. Maar 6 minuten later werd iedere hoop op een herhaling van het eerste treffen tussen HFC en Mamio de grond ingeboord toen het tweede doelpunt viel. Ruststand 0-2. Dat kwam trouwens meer doordat HFC geen druk meer gaf dan dat Mamio nu zo heel veel beter was gaan spelen. Nee als ouders had je ergens het gevoel dat het nog niet gespeeld was en de tweede helft moest het nog wel afgemaakt worden. Maar HFC kwam niet erg opgebeurd de kleedkamer uit. Snel werd de 0-3 ingetikt en toen was het wel gedaan. Mamio bleef komen en bleef zin houden in het spel. Dat is mooi om te zien!. Zelfs tot het laatst toe frustraties als opgezette pogingen niet lukte. Uiteindelijk werd de wedstrijd overtuigend afgesloten met een 0-5 overwinning! De jongens zijn nu bijna en niet geheel onverwacht KAMPIOEN!.

Nog één speelronde te gaan. Stiekem worden de voorbereidingen al getroffen…

Recent Posts

Leave a Comment

Contacteer ons

Bedankt voor uw bericht. Wij proberen binnen 5 werkdagen te reageren op uw bericht.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search